Női jóga és jógaterápia


A női jóga abban sajátos, hogy finomságával, rezgéseivel, gyakorlataival fizikai és finomabb szinten is elősegíti a nőiség átélését, a nőiség-tudatosságot, mindezt a női test és lélek igényeire hangolva.
Minőségében az elfogadás, rugalmasság, elasztikusság, befogadás és megengedés jellemzi.

A női jóga alapritmusa az áramlás, a hullámzás, így érkezünk meg a gyakorlás során a feminin minőségeinkhez, így kapcsolódunk Önmagunkhoz.

A női jóga gyakorlatok a harmónia és egészség megőrzését, helyreállítását, valamint a női energiák felébresztését szolgálják.

Női ciklusunk során hormonjaink folyamatos változásban vannak, és ezzel együtt folyamatos változásban van a kedélyünk, energiaszintünk, nyitottságunk vagy épp befelé fordulásunk. Egy nőijóga óra épp ezért nagyon megengedő, mindenki a saját ciklusának megfelelő dinamikával merülhet bele az áramlásba.

Női jógaterápia célja a belső egyensúlyunk visszaállítása, amely során figyelembe vesszük és integráljuk a női létezés sajátosságait és lehetőségeit, felkutatva és megértve a kibillent állapotok (betegségek) belső folyamatait.

A női lét kiteljesedése sokszor nem lehetséges az életmintáink, a szakralitás mélyebb megismerése és azok az életünkbe való emelése nélkül, hogy általuk új kapuk és lehetőségek nyíljanak a teljességünk felé vezető úton.

Miben támogat Téged a női jóga?
– Segít, hogy kapcsolódj a benned élő valódi nőhöz, hogy meg tudj érkezni és ki tudj teljesedni a női mivoltodban. 
– Felébreszti a női energiádat, aktiválja teremtő női erődet.
– Harmonizálja a női ciklusodat, és csökkenti az esetleges panaszaidat, jótékony hatással van a menstruációs problémákra, görcsökre, a ciklus szabályozására, hozzájárul a hormonális egyensúly megteremtéséhez.
– Segíti helyreállítani az alsótest energetikai rendszerét, megerősíti a gát területét, az intim izmokat, a medence és a has izmait, mobilizálja, erősíti a csípőízületket.

A nőijóga rendszeres gyakorlása hozzásegít önmagunk megismeréséhez, elfogadásához, női mivoltunk teljesebb megéléséhez, a női szervekhez kapcsolódó érzetek észleléséhez, ezáltal az öngyógyító képességünk fejlesztéséhez.

Egyéni jóga és jógaterápiás foglalkozásra személyes egyeztetés alapján van lehetőség jelentkezni a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeimen.

 
Scroll to Top