2020. jan. 10.

NEW YEAR, NEW ME - Tudatos évértékelés és tervezés

2020 számomra még inkább a tudatosság éve (is?) lesz. Nagyon sok tervem van, így szükségem is lesz rá. 2020 nagyon sok mindent tartogathat számunkra, ha megfelelően tudjuk meglovagolni a hullámokat, erőket, feladatokat, amelyeket folyamatosan kapunk. Az előző évben sem volt túl sok pihenő, és ez idén sem lesz másképp. És ahogy mondják, a helyzet csak fokozódik. 

 ➡️ Én úgy határoztam, – igen határoztam, erőteljesen, határozottan, megingathatatlanul, hiszen ennek egy belső döntésnek kell lenni, amit senki nem fog meghozni helyettünk, - hogy 2020-ban rejlő lehetőségeket, potenciált, ajándékokat a tőlem telhető maximális erőbedobással, lelkesedéssel, hittel és szeretettel fogom kiaknázni.

Úgy érzem, hogy ebben az évben minden adott lesz ahhoz, hogy ezt megtegyük. De az biztos, hogy erőből és energiából nem lesz hiányunk, már most érződik, hogy mekkora erővel durran be az év. Szinte érezni, ahogy a sejtjeinket feszíti az erő. És az csak is rajtunk múlik, hogy mire használjuk, merre irányítjuk. Vagy hogy irányítjuk-e egyáltalán, vagy csak hagyjuk, hogy dobáljon minket? Ennek elkerülése érdekében, érdemes kezünkbe venni az irányítást, és tudatossággal tervezni, figyelni, követni, ha kell korrigálni az életünket. Hiszen ahol a figyelem, ott az erő, ott az energia.

Én ehhez segítségül egy ilyen csodás, vidám és kreatív naptárat választottam, amelyben van lehetőségem megtervezni, nyomon követni az évemet. Fontos, hogy ez a tudatos munka élvezetes legyen, amit örömmel csinálok. Idén különleges figyelmet fogok fordítani a különböző életterületeimre. Napi rutinom kialakítása nagy hangsúlyt kap, ugyanúgy az egészségem követése, ami eddig is fontos volt, de most ebben is szeretnék még egy szintet lépni. És a hivatásom feladatait, teendőit is konzekvensen szeretném megtervezni és nyomon követni.

De lépjünk csak egyet még vissza. Ahhoz, hogy igazán jól meg tudjuk tervezni az új évünket, az előzőt kell tudni lezárni, értékelni. Hiszen így tudjuk a tapasztalatokat, tanulni valókat igazán hasznosítani, ha tudatosítjuk őket. Ha látjuk azt, hogy mi az, amit jól csináltunk és ezt folytatjuk, erősítjük a következő évben is, és mi az, amit esetleg érdemes változtatni, fejleszteni. Akár saját belső, önismereti munkáról beszélünk, énünk fejlődéséről, akár a munkánkkal, hivatásunkkal kapcsolatos feladatokról, üzletről.

És bár naptár szerint elkezdődött a 2020-as év, valójában még tökéletesen időben vagyunk a 2019-es év értékeléséhez, lezárásához. Hiszen a holnapi (01.10.) telihold és holdfogyatkozás még maximálisan az elengedést, megbocsátást, lezárást, átalakulást támogatja. Így, ha eddig nem tetted volna meg, akkor ebben a pár napban ülj le néhány percre és gondold végig tudatosan a 2019-es évedet. Milyen volt az éved? Mi az, ami sikerült? Mi volt benne nehéz? Mit tanultál belőle? És mindezt próbáld meg ítélkezés mentesen, elfogadóan. Ne ostorozd magad, ha valami nem úgy sikerült. Majd újra megpróbálod. A sikerekért viszont legyél nagyon hálás és büszke Önmagadra. Akár meg is jutalmazhatod magad.

Fontosnak találom, hogy megfelelően tudatosítsd, hogy mik is történtek Veled. A sikereket, az örömöket, a nehézséget, a meglepetéseket és az előző év nagy kihívásait. Így tudod levonni a megfelelő következtetéseket, beépíteni a tapasztalatokat, és el tudod dönteni, hogy mi az, amit lezársz és el tudod engedni, és mi az, amit átviszel a következő évre.

 - Ehhez válassz egy olyan időpontot és helyszínt, ahol kényelmesen, nyugalomban tudsz lenni Önmagaddal. De ha inkább barátokkal, társakkal végeznéd el, az is teljesen tökéletes. Igen inspiráló tud lenni egy nyitott közösséggel együtt dolgozni, együtt gondolkodni.

- Első lépésként a legfontosabb, hogy legyél nyitott és őszinte magaddal, valamint engedj el minden ítélkezést. Néha nagyon is szigorúak tudunk lenni Önmagunkkal. Határozd el, hogy Te most elfogadó és szeretetteljes leszel.

- Majd kezd el a folyamatot azzal, hogy végig gondolod a teljes 2019-es évedet. Ha vezettél naptárat, naplót, akkor vedd a kezedbe, lapozgasd végig és úgy hangolódj rá az egyes hónapokra. Ne siess. Próbáld visszaidézni, visszahívni magadba azokat az érzéseket, élményeket, eseményeket, amelyek meghatározták azt az időszakot. Ha úgy érzed, akkor adhatsz is egy-egy ’főcímet’ az egyes hónapoknak, amely kifejezi, hogy Neked miről szólt, mit adott az adott időszak. Kereshetsz egy hozzá illő dalt is.

- Ezt követően, ha úgy érzed, akkor válaszold meg az alábbi kérdéseket. Ezt megteheted havi, negyedéves bontásban, vagy a teljes évre vonatkozóan. Valamint külön-külön is végig nézheted az egyes élet területeidet (család/magánélet, hivatás, anyagi helyzet, barátok, szabadidő/hobbi, személyes fejlődés (fizikai, érzelmi, spirituális, szellemi), egészség).

Rajtad múlik, hogy milyen részletességgel mennél bele. De azért ne vessz el nagyon bennünk, csak hallgass a megérzéseidre. Engedd, hogy vezessen a 2019-es éved ebben a visszatekintésben, légy kreatív. 

➡️ 3-5 legnagyobb sikerem, amit elértem ebben az évben…

➡️ Mi volt az, ami leginkább segített a megvalósulásban?

➡️ Mi volt az, amit megtettem érte, de utólag visszanézve, nem volt hatékony, nem igazán segített, esetleg akadályozott a megvalósításban. Mi az, amit, másképpen csinálnék?

➡️ 3-5 dolog, ami a legnagyobb örömöt okozta.

➡️ Mi volt a legnagyobb kihívás ebben az évben? Melyik volt a legnagyobb félelmem, amivel szembe kellett néznem? Mi segített ebben, hogy meg tudjak vele birkózni?

➡️Melyik volt a legnehezebb/legbölcsebb döntésem?

➡️ 3 legfontosabb dolog, amit tanított nekem 2019.

➡️ 3 alkalom, amikor igazán kiléptem a komfort zónámból. Mi volt ennek az eredménye? Milyen érzés volt?

➡️ Ki/mi volt a legnagyobb hatással rám?

➡️ Milyen új szokást sikerült kialakítanom?

➡️ Mit tettem az egészségemért?

➡️ Melyek azok a tulajdonságok, amelyek támogattak ebben az évben?

➡️ Melyek azok a tulajdonságok, amelyek akadályoztak ebben az évben?

➡️ Mi hiányzott nekem 2019-ben?

➡️ Mi az, amit terveztem, de nem sikerült (még) megvalósítanom? Mi volt ennek az oka?

➡️ Mit/Kit kellett elengednem? (Ez lehet egy személy, lakhely, munka, de lehet egy elvárás, egy félelem, tulajdonság. Nézd meg, hogy tényleg megtörtént-e az elengedés.)

➡️ 10 dolog, amiért hálás vagyok 2019-es évnek…

➡️ Mi az, ami, még eszembe jut?

Kellemes utazást!

Ági 

Közösségi média

Hírlevél

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image