2017. dec. 6.

Belső tisztító vihar...

Tapasztaltad már milyen egy igazi belső tisztító vihar? Szerintem olyan, mint amikor egy óriási tornádó hirtelen a semmiből felbukkan, utat tör magának, hatalmas erejével kisöpör minden oda nem illőt, majd utána a táj teljesen kitisztul, felfrissül, újjá lesz.

Minden, ami régi, elfáradt, nem oda való, azt a forgószél elvisz magával, de ami megmarad, az csak még erősebb lesz tőle.

Hálás vagyok minden ilyen tisztító belső viharnak, amit megtapasztalok. Mert ezek azok a pillanatok, amikor szembesülök a rejtett félelmeimmel, kétségeimmel, bizonytalanságommal. És tudom, hogy ezután már nincs hatalmuk felettem. Nem bujkálnak tovább vészjóslóan a résekben,  repedésekben, nem korlátoznak már semmiben. Bevallom nem egyszerű egy ilyen vihart megélni. Ilyenkor először elveszettnek érzem magam, erőmtől Önmagam által teljesen megfosztva állok a sötétség közepén és nem látom, hogy honnan nyílik az onnan kivezető bűvös ajtó, amit kizárólag a félelmeleim és saját magamba vetett hitem hiánya takar el.

Mint egy vérszomjas tornádó, egyre mélyebben, egyre intenzívebben, egyre erősebb lüktetéssel húz le a mélybe. Egy ideig még megpróbálok ellenkezni, kapálózni, majd végül megadom magam és engedem, hogy ez az elementáris erő atomjaimra szedjen szét. Ez az a pont, amikor úgy igazán szembe nézek mindazzal, amit a vihar szele felkavart, felhozott a mélyből. Már nem szépítem, nem ferdítem, nem magyarázom. Csak tisztán látom, megértem és elfogadom. Ekkor mintegy villámcsapás minden kiderül, bekerülök a tornádó közepébe. Hirtelen eltűnik a félelem, a fájdalom és a mellkas éles feszítése is enyhülni kezd. Csend van, bizonyosság és nyugalom. Itt lakik a minden és a semmi egyszerre. Ebben az állapotban képes vagyok a vihartól megtisztított erőmet újra érzékelni és magamhoz venni, sejtjeimbe szippantani, kinyitni a megfelelő ajtót és mint egy külső szemlélő végig nézni a tornádó békés elillanását, mint aki jól végezte dolgát….

…és ez így is van.

Közösségi média

Hírlevél

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image